HTML

állás4you

Friss topikok

Linkblog

Hogyan csökkenthető a stressz az interjú előtt?

2012.05.30. 16:27 Karriervadász

Természetes az interjút megelőző izgalom, izgatottság, hiszen akarjuk azt az állást, fontos nekünk, hogy jól szerepeljünk. De az erős stressz már árthat teljesítményünknek. hogy tarthatjuk kordában stressz hormonjainkat?

Tegyen úgy, mint a színészek! A felgyülemlett adrenalint fordítsa a teljesítmény növelésére. A stresszel járó testi tünetek (feszültség, émelygés, szapora szívverés) adrenalin hatására alakul ki és felkészíti a szervezetet a „harcolj vagy menekülj” állapotra. Ez a reakció egy ősi reflex, amelynek célja a vészhelyzetekben a menekülésre való felkészülés. Ősidőkben a veszélyt egy ragadozó jelentette, ma egy interjúztató miatt szűkülhet össze a gyomra. A stressz testi tüneteit relaxációs módszerekkel kordában tudja tartani.

A stressz növelheti is, de csökkentheti is a teljesítményét. Ha az izgalom túl erős, akkor az interjún nyújtott teljesítménye nem biztos, hogy olyan lesz, amilyet korábban elképzelt. Próbálja csökkenteni a stresszt, készüljön fel, amennyire csak lehet az interjúra.

Az interjú reggelén, amikor szapora szívveréssel ébred, lélegezzen mélyeket és vizualizálja aznapi sikereit. Képzelje el a szobát, az interjúztatót és persze saját magát, amit nyugodtan és mosolyogva válaszol a kérdésekre.

Gondoljon arra, ha behívták interjúra, akkor az már jó jel, az önéletrajza alapján a tapasztalatai, és a képzettsége megfelelőnek látszik. Egy komoly akadályt máris sikerrel vett. Legyen optimista és koncentráljon arra, hogy mit tud, milyen szakmai ismereteket és tapasztalatokat gyűjtött eddig.

További tippek a Profession oldalán.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú stressz állásinterjú

A bejegyzés trackback címe:

https://allas4you.blog.hu/api/trackback/id/tr254555387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása